Jaarrekening

Jaarrekening opstellen is verplicht

ZZP-er, eigenaar van een VOF, Stichting of BV moeten een jaarrekening opstellen voor de belasting. Daarnaast is een jaarrekening nuttig voor uw bedrijfsvoering. In een jaarrekening leest u hoeveel u heeft verdiend, hoeveel belasting u moet betalen en of u belasting terug krijg. Wat uw schulden zijn en welk vermogen u heeft opgebouwd.

De Galan Administratie & Advies vertaalt de cijfers uit uw jaarrekening in begrijpelijke taal. DGA&A vindt dat iedereen zijn jaarrekening moet kunnen lezen.

ZZP en eenmanszaak

Leesbare jaarrekening en aangifte IB

Als we uw jaarrekening opstellen, dan maken we die zo eenvoudig mogelijk. U krijgt van ons een leesbare jaarrekening met aandachtspunten. We koppelen de jaarrekening aan de aangifte Inkomsten Belasting (IB) en sturen de aangifte digitaal naar de Belastingdienst.

ZZP-er of werknemer

Ziet de Belastingdienst u als ZZP-er of werknemer?  Vragen die daarbij een rol spelen zijn ondermeer:

  • Hoeveel opdrachtgevers heeft u?
  • Hoeveel uren besteedt u aan uw onderneming?
  • Heeft u aangenomen werk?
  • Adverteert u?
  • Investeert u?

VOF

Heeft u een VOF (Vennootschap onder Firma)? Dan stellen we uw jaarrekening zo op dat u kunt lezen hoe het vermogen tussen de vennoten is verdeeld. De jaarrekening laat zien wat ieders deel is in het bedrijfsresultaat en wat iedere vennoot privé heeft opgenomen.

Stichting

Jaarrekening opstellen is belangrijk, vooral voor Stichting met ANBI goedkeuringWilt u een jaarrekening opstellen voor uw Stichting? Dan zetten we de baten en de lasten helder uiteen, laten het vermogen van de Stichting zien en maken we er een  transparante jaarrekening van. Vooral voor goede doelen en zeker voor een ANBI instelling, is transparantie van groot belang. En laat dát nu net de kwaliteit zijn van De Galan Administratie & Advies.

BV

Wilt u een jaarrekening voor uw BV (Besloten Vennootschap) opstellen? De Galan Administratie & Advies stelt een heldere jaarrekening voor uw op. DGA&A helpt u bij het voldoen aan de inrichtingseisen en de publicatieplicht bij de Kamer van Koophandel. Ook als uw BV groeit of krimpt, zien wij toe op het voldoen aan de eisen die bij de grootte van de organisatie horen.